طرز تهیه خورشت آلو بخارا جا افتاده و مجلسی
مرحله اول
پیاز را خلالی و ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند، گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا آب گوشت جمع شود و رنگش کمی تغییر کند. کمی زردچوبه را روی گوشت بریزید و چند دور بچرخانید. سپس مقداری آب جوش به گوشتها اضافه کنید. یادتان باشد که گوشت این خورش، کمی بزرگتر از خورش قیمه خرد میشود.
مرحله دوم
حدود یک ساعت بعد، زعفران را به گوشت اضافه کنید. نزدیک به نیم ساعت دیگر برای پخت کامل گوشت صبر کنید. پس از گذشت این زمان، آلو بخاراهایی که نیم ساعت پیش خیس کردهاید را همراه با شکر و نمک در قابلمه بریزید.
مرحله سوم
در همان فاصلهای که خورش در حال جا افتادن است، هویج را خلالی (قطر کمتر از نیم سانت و بلندی دو سانت) خرد کنید. حدود یک ربع هویج را در قابلمه بجوشانید و سپس در تابهای که کمی روغن در آن ریختهاید تفت دهید. مراقب باشید روی هویجها نسوزد و تیره نشود. در پایان یک قاشق چایخوری شکر را روی هویجها بریزید، کمی بچرخانید و تابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم
سیبزمینیهایی که خلالی و ریز خرد کردهاید را هم در تابه دیگری سرخ کنید. وقتی خوب سرخ شدند، یک قاشق زعفران رویشان بریزید و کمی بچرخانید تا همه سیبزمینیها رنگ زعفران را به خود بگیرند.
مرحله پنجم
در صورت تمایل یک قاشق رب گوجه فرنگی را تفت دهید و به قابلمه خورشت اضافه کنید. البته مطمئن باشید که بدون رب گوجه فرنگی هم غذایتان خوشرنگ و طعم میشوند. وقتی آب خورشت آلو بخارا قوام گرفت، آن را در ظرف دلخواهتان سرو کنید و هویج و سیبزمینی سرخ شده را هم رویش بریزید. در صورت تمایل میتوانید کمی خلال پسته و بادام را هم تفت دهید (خیلی کوتاه) و در لحظات پایانی جوشیدن خورشت به آن اضافه کنید.
این خورشت را با طعم ملسی که دارد، میتوانید به عنوان یک غذای مجلسی، همراه با برنج تهدیگی سرو کنید.
گوشت خورشتی گوسفندی
۲۰۰ گرم
آلو بخارا
دو پیمانه
شکر
سه قاشق غذاخوری
زعفران دم شده
سه قاشق غذاخوری
هویج
یک عدد
سیبزمینی
یک عدد
پیاز
یک عدد
رب گوجه فرنگی (اختیاری)
یک قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و روغن
به مقدار لازم
ارزش غذایی (برای هر نفر)
کالری | ۱۰۰ کیلو کالری |
کربوهیدرات | ۲۰ گرم |
پروتئین | ۱۰ گرم |
چربی | ۳ گرم |
چربی اشباع شده | ۲ گرم |
فیبر | ۴ گرم |
شکر | ۰ گرم |
چربی اشباع شده | ۴ گرم |
یک پاسخ
خیلی عالی بود ممنون